Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar +400 blocaires a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 12, 2008

+400 blocaires a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès

La Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf suma ja més de 400 blocaires. En menys d’un any aquest col.lectiu s’ha configurat, ha celebrat unes jornades i és el més nombrós de Catalunya amb un portal que acumula més de 14.000 apunts.

Penedesfera

Respecte a la darrera estadística destaca l’augment de blocs esportius i d’educació. Per poblacions l’increment a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i tot el Garraf en general. També, l’agregació del primer bloc en esperanto i la primera blocaire que escriu des d’Islàndia. L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 401
  • Categories amb més blocs: Política (138), Actualitat (92), Esports (37), Literatura (36) i Educació (34)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (157), Anoia (83), Garraf (81), Baix Penedès (69) i fora del Penedès (11)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (57), Igualada (51), El Vendrell (36), Vilanova i la Geltrú (43), Gelida (46), Sant Pere de Ribes (18), Sant Sadurní d’Anoia (16), Sitges (16), Calafell (15) i La Llacuna (9)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (254), wordpress.org (32), wordpress.com (23) i bloc.cat (19)
  • Idiomes: Català (349), Castellà (46), Anglès (4), Esperanto (1) i Holandès (1)

L’any 2008 també ha vist com un bloc del Penedès, Esbart Rocasagna de Gelida, era finalista als Premis Blocs Catalunya i un blocaire penedesfèric, De Vinis de Joan Gómez Pallarès, guanyava el I Concurs BlogDOCat al millor blog vitivinícola català. Els darrers mesos ha vist el naixement de l’Anoiasfera, promoguda per anoiadiari.cat i inclosa dins la Penedesfera en tant que agrega blocaires anoiencs. El 2009, a banda d’organitzar la segona edició de les Jornades de la Penedesfera, de ben segur veurà l’inici de noves iniciatives impulsades per la Penedesfera amb els objectius de millorar la comunicació entre els penedesencs i augmentar l’espai d’opinió creat pels blocaires i les comunitats generades entorn dels seus blocs.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: +400 blocaires a la Penedesfera