Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Com felicitar el Nadal i seguir fent campanya política en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 26, 2008

Com felicitar el Nadal i seguir fent campanya política

Categoria: Actualitat,Gelida

Felicitació PSC Gelida Nadal 2006Hem rebut felicitacions de Nadal i Any Nou per totes bandes. E-mail, twitter o facebook les electròniques, i en persona, telèfon o postal les més tradicionals. Per correu només hem rebut les corporatives d’empreses, entitats i institucions, destacant l’Ajuntament de Gelida.

Felicitació Ajuntament de Gelida Nadal 2007

No hi ha gaire varietat a les imatges que figuren a una Felicitació de Nadal. Una il.lustració dels reis mags, l’estel de Betlem, el Pare Noel, la reproducció d’un quadre clàssic de l’anunciació, el naixement, etc. Una fotografia antiga o un paisatge de la població a càrrec d’un artista local, generalment nevat o relacionat amb el Nadal, acostumen a ser l’elecció dels ajuntaments com a felicitació corporativa. No hi ha gaire a innovar en això i fer-ho no li veig la necessitat, però a Gelida, l’Ajuntament ha optat per no desaprofitar l’ocasió de difondre un missatge polític a totes les cases del poble com si fos un butlletí municipal més. L’any passat va optar per reproduir una fotografia antiga i colorejar-la, fins aquí correcte, però no pas amb un sentiment nostàlgic, ans al contrari, amb l’intenció d’anticipar el que es faria amb la Plaça de l’Església amb el trasllat del Fanal del Montcau. I ara aquest any opten per recordar-nos el que han fet amb un motiu tant poc de l’època com el nou Drac de Gelida.

Felicitació Ajuntament de Gelida Nadal 2008

L’elecció d’aquesta imatge com a motiu nadalenc no s’aguanta per enlloc. Han agafat una fotografia de la Festa Major, han retallat el Drac, l’han afegit un estel i ja tenim imatge de Nadal! Ara bé, com hem d’interpretar el missatge? És només per exposar públicament que ha fet aquest any el govern de l’Ajuntament o potser va dirigit directament a la nova colla de diables? Aquesta entitat va tenir una lluïda estrena a l’estiu, a la Festa Major, i va presentar un espectacle a la Festa Major d’hivern, a Santa Llúcia, tot i que l’Ajuntament li va treure a l’últim moment una subvenció aparaulada per fer el Lluciafoc. D’aquesta manera recorda als Diables de Gelida qui va pagar el nou drac i de passada s’atribueix davant els gelidencs l’èxit de la iniciativa, en detriment de l’entitat, els autèntics responsables. En la meva opinió si el que es tractava era de recordar-nos un bon projecte municipal d’aquest any que finalitza, un motiu musical hauria estat més adient. L’Escola Municipal de Música de Gelida és una iniciativa portada a terme pels pares dels alumnes i amb uns quants anys de recorregut però que des d’aquest any té rang municipal. A més a més seria més fàcil lligar-ho amb l’època nadalenca. Quina imatge amb missatge municipal ens transmetrà l’equip de govern de l’Ajuntament a la felicitació "nadalenca" del 2009? Les escales mecàniques podrien ser les protagonistes d’una manera tan poc subliminal com la següent.

Possible Felicitació Ajuntament de Gelida Nadal 2009 amb escales mecàniques

Ara sí, Bon Nadal i Feliç Any Nou 2009! (sense cap missatge amagat).

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: Com felicitar el Nadal i seguir fent campanya política