Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Campanades a TV3 o el primer anunci de l’any en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 03, 2009

Campanades a TV3 o el primer anunci de l’any

Categoria: Actualitat,Catalunya

campanades-de-tv3Quan vaig veure els anti-Bolonya a les campanades de TV3, vaig pensar que aviat serien les imatges al YouTube, a més a més de la justificació dels autors. No ha calgut doncs TV3 ha obert el seu arxiu i es mostra tot el vídeo, sense tallar la intervenció dels estudiants. Ara bé, mirant-ho me n’he adonat que hi ha una posada en escena amb tota l’intenció i efectes en directe sobre la mateixa Torre Agbar.

El primer que he vist és que els focs artificials són falsos, estan realitzats en directe amb ordinador. Un tipus d’efecte que es va conèixer molt més a la inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín. Malgrat que està molt ben fet, les llums de la Torre Agbar simulen un reflex d’aquests focs d’artifici virtuals, és fàcil comprovar-ho veient qualsevol dels vídeos dels qui van anar a la Plaça de les Glòries a celebrar les campanades i no es veu ni se sent cap pirotècnia. A continuació teniu l’emissió de TV3 , on podeu aprofitar per veure els manifestants universitaris contra el Pla de Bolonya sinó els vau veure, i un dels molts vídeos que es van gravar des del carrer.


El segon que he observat és que just després de la darrera campanada apareix un tramvia de Barcelona. Ho podíeu veure a l’emissió d’aquest any però també surt perfectament sincronitzat els dos anys anteriors, també amb les campanades retransmeses des de la Torre Agbar! Ho podeu comprovar veient el programa a l’arxiu de la Televisió de Catalunya. A continuació us deixo els respectius enllaços i també a la versió ciutadana per a que podeu veure que també es van afegir en totes les ocasions els focs d’ordinador.

Com podem interpretar aquest muntatge? En un principi l’entenc com un estalvi, comprensible en temps de crisi, encara que contrari a la tendència del cap d’any a les grans ciutats i que molts voldrien que Barcelona estigués a l’alçada. Ara bé, el fet de l’aparició no gens casual del Tram no em fa més que pensar en una acció publicitària per començar l’any, un anunci similar als Visc a Barcelona! o Tots movem Barcelona. Ja havia comprovat la utilització política des de l’administració de les felicitacions de Nadal i ara veig un altre exemple aplicat a les campanades de cap d’any. És aquesta manipulació extensible a la resta d’informació que ens arriba des de TV3? Aquest és un altre debat però serveixi com a detall com l’espot de les campanades continua al 3cat24.cat.

3cat24.cat - TV3 lidera el Cap d'Any: L'arribada del 2008 es va celebrar amb focs artificials a la torre Agbar.

En la meva opinió TV3 hauria de retransmetre les campanades a una localitat catalana diferent cada any i hauria d’haver-hi focs artificials reals a la Torre Agbar si vol ser un indret popular per celebrar l’Any Nou.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Campanades a TV3 o el primer anunci de l’any