Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Quan falla el sentit comú en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 10, 2009

Quan falla el sentit comú

Categoria: Actualitat,Gelida

Detall de la col.locació del fanal a la voreraCada vegada tenim a la nostra vida ciutadana més normatives, ordenances, obligacions i deures, tant per l’Administració com per als administrats, però malgrat això ens trobem situacions a les quals el sentit comú hauria de ser la prioritat, com és el moment de la col.locació del mobiliari urbà, i no es fa servir.

Tots ens hem trobat amb situacions inversemblants on no es mira per les persones. Jo m’he trobat darrerament a Gelida amb dues d’aquestes. Al barri del Serralet estan canviant l’enllumenat i, com es veu a la fotografia, en aquest carrer substitueixen un fanal antic per un de nou situant-lo no al petit jardí on estava abans sinó ara a l’estreta vorera d’un carrer complicat pels cotxes amb una corba difícil i en pendent. Perillós per a persones invident, vianants amb carrets de la compra, cotxets amb nens petits, etc. També cal comentar la dolenta elecció d’un fanal típic de polígon industrial en un tram urbà del casc antic del poble.

Col.locació del fanal a la vorera

A continuació un cas més flagrant encara al barri del Castell. Es situa tot un contenidor a davant de la cartellera d’informació municipal. D’aquí en podríem treure moltes conclusions de l’interès que li atorguen a aquest mitjà, quan no només es dificulta la lectura sinó també tenir-la actualitzada pels mateixos operaris de l’Ajuntament.

Informació molt accessible

Només cal sentir comú per fer la feina ben feta, i aquesta vol dir que el responsable apliqui l’empatia i es posi en el lloc del ciutadà que està servint –ell mateix!– en el moment de treballar.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Quan falla el sentit comú