Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Facebook, el Nespresso de les relacions socials en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 14, 2009

Facebook, el Nespresso de les relacions socials

Categoria: Catalunya,Web 2.0

Càpsula de NespressoAquesta setmana tinc un sopar amb persones que no veia des de fa gairebé 15 anys. Serà una conseqüència més dels retrobaments que proporciona el Facebook, on recentment acabo de superar els 600 amics en aquesta xarxa social, a la qual li trobo una similitud amb el sistema de cafès Nespresso.

Certament és impossible fer un seguiment del Facebook al dia i un per un de tal quantitat de contactes. Malgrat tot si bé la gran intuitivitat d’aquesta aplicació és responsable de bona part del seu èxit, també ho és la seva flexibilitat. Una configuració d’opcions no només per a preservar la teva privacitat –la recomanació que més s’ha fet sentir– sinó que també permet conèixer que fan amistats i coneguts emprant el mínim de temps possible quan aquests ja superen el centenar. Tots els contactes els tinc separats en diverses llistes segons el tipus de vinculació com família, estudis, viatges, feines anteriors, treballs actuals, i també aficions, interessos, etc. Alguns figuren a vàries llistes. Si l’etiquetatge a internet és molt rellevant, Càpsules vitalsaquí el “tag” que li faig a cadascú dels contactes encara ho és més per tal d’ubicar la informació que generen el millor possible. Així doncs, com si d’una càpsula de Nespresso es tractés, consulto el Facebook prèviament havent decidit en quin àmbit em mouré dins la selecció que he creat. Puc conèixer la vida dels altres perfectament empaquetada gràcies al bon disseny del web.

Al sopar ens trobarem ex-companys de l’equip Taurons d’Horta, de Futbol Americà. Una afició que va sorgir fa 20 anys a Catalunya gràcies a la difusió mitjançant la televisió. A continuació deixo un vídeo que he recuperat d’una antiga cinta VHS de TV3 de l’any 1988 amb els inicis d’aquest esport. Amb l’aparició del Facebook, la gran quantitat de persones que cada dia s’incorporen i la seva interactivitat aquesta comença a ser una manera incompleta de recordar èpoques passades.

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: Facebook, el Nespresso de les relacions socials