Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Penedesfera fa el salt de la xarxa al paper en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 27, 2009

La Penedesfera fa el salt de la xarxa al paper

Categoria: Actualitat,Bloc,Gelida,Penedès,Web 2.0

Des de l’inici de la Penedesfera, fa gairebé un any, la comunitat de blocaires es va marcar l’objectiu de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet. Per una banda aplicant les darreres eines que ofereix el web i per l’altra difonent els continguts de les informacions, propostes i opinions que la ciutadania comparteix lliurement a la xarxa. En aquest moment coincidiran dues d’aquestes fites amb la publicació a la premsa escrita dels apunts més rellevants que genera la Penedesfera.

Penedesfera

L’Extra, la nova publicació multicomarcal en tot l’àmbit de la Vegueria Penedès i el Baix Llobregat Nord, publicarà cada dimecres un parell d’entrades de la Penedesfera com a articles d’opinió. Això farà que els apunts seleccionats multiplicaran la seva difusió amb un mitjà de comunicació d’una tirada setmanal de 40.000 exemplars per a un territori que aplega 550.000 habitants. L’Extra va arribar recentment a un acord amb Calaix de Sastre per compartir presència geogràfica i punts de distribució en tota aquesta regió. Aquesta revista va col.laborar a les passades Jornades de la Penedesfera i el Director General de Publicacions Anoia Francesc Puertas, qui edita l’Extra, és un actiu blocaire. Així doncs quan Jordi Puiggrós, Director de L’Extra, se’m va adreçar per fer possible alguna mena de col.laboració per a que, setmanalment, apareguessin articles d’opinió de la Penedesfera, l’iniciativa es va concretar fàcilment. Als escrits, a banda d’aparèixer el logo i l’enllaç al col.lectiu de blocaires, figurarà el nom de l’autor i el seu link, de manera que la conversa que s’inicia amb l’escrit continuarà amb els comentaris al seu bloc.

Ara bé, calia establir el criteri per seleccionar aquests posts i aquí tenim la segona part d’aquesta novedosa iniciativa: seran els lectors del Portal de la Penedesfera els que triïn les entrades més interessants de la darrera setmana. Al web s’han incorporat dos complements que permeten valorar els escrits i comptar les lectures de cadascun. Seran les primeres entrades en aquests rànquing les escollides per publicar-se íntegrament al setmanari. Aquesta és la forma més participativa i justa de donar rellevància a qualsevol text dins de l’extraordinària bossa d’opinions diverses sobre el nostre territori. Cada vegada més hi ha productes comunicatius que combinen la xarxa i el paper, però aquesta és una col.laboració totalment innovadora al nostre país. El recompte de lectures i valoracions va començar ahir, per tant aquest mateix escrit serà el primer en aparèixer a L’Extra i la setmana vinent ja sortiran les primeres entrades triades majoritàriament.

el 3 de vuit 22-2-08: El Penedès ja compta amb una comunitat de blocaires que porta per nom Penedesfera

Per als que no coneguin encara que és la Penedesfera, comentar que és l’espai comunicatiu virtual que compren el col.lectiu en xarxa de blocs i blocaires que tenen vinculació al Penedès, entès aquest com el territori de les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf, i que ja supera els 400 membres. Així doncs aquesta comunitat vol acollir a tothom, inclòs aquells blocaires que són partidaris o no de la formació de la Vegueria Penedès, i independentment de la llengua, lloc de naixement o de residència i temàtica del bloc. La Penedesfera és un col.lectiu desinteressat, voluntari i sense ànim de lucre, que té com a principals objectius la difusió del fenomen blocaire, la visibilitat de les idees i opinions dels blocaires penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blocs, gràcies a les eines del web 2.0 i les noves tecnologies des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col.laborativa. La Penedesfera va ser definida a la reunió constituent del 16 de febrer de 2008 a Gelida.

A més a més del Portal de la Penedesfera, el qual inclou el Bloc de la Penedesfera, les eines de participació de la comunitat són el grup Penedesfera a Facebook, el qual incorpora un fòrum, el servei de promoció de notícies El Nord del Penedès, el Twitter de la Penedesfera que agrega de la mateixa manera els microblocaires penedesencs, l’espai per compartir fotografies a Flickr i aplicacions a Google Apps.  La Penedesfera organitza una trobada oficial anual de blocaires. L’any 2008 les activitats presencials realitzades van ser les Jornades de la Penedesfera, els passats 13 i 14 de juny a Gelida, les quals tindran una nova edició el 2009. També organitza una trobada informal. La primera enquesta del portal de la Penedesfera ha servit per adaptar al Penedès el nom de les trobades tot relacionant el Vi i el Cava. Evidentment cadascú beurà el que li vingui de gust. La primera trobada serà el proper 14 de febrer de 2009, el Primer Vins&Blogs de la Penedesfera, al Castell de Gimenelles de Sant Jaume dels Domenys. Així mateix la Penedesfera participarà i col.laborarà en qualsevol activitat que comparteixi els seus principis constituents.

Primer Vins&Blogs de la Penedesfera

Finalment, a banda de desitjar a L’Extra els millors dels èxits en aquesta nova etapa, voldria continuar amb l’esperit d’anàlisi del meu bloc. Així doncs aprofito per demanar una major presència en les informacions de les poblacions que no són capitals de comarca. Com és el cas de Gelida, de la qual no he vist aparèixer cap notícia. També proposar que no hi hagués una separació informativa tant estricta en seccions comarcals sinó que poguessin estar barrejades les notícies, com a mínim entre les poblacions que pertanyen a la Vegueria Penedès.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: La Penedesfera fa el salt de la xarxa al paper