Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Dret a Manifestar-se contra Dret a Comprar en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 02, 2007

Dret a Manifestar-se contra Dret a Comprar

Categoria: Actualitat,Catalunya,Espanya

No sabrem mai quanta gent va anar-hi a la manifestació pel Dret de Decidir les infraestructures. Quan vam arribar a casa, tard, vam engegar la televisió per conèixer el ball de xifres de manifestants. Només tenim Digital+ i les dues cadenes més properes de notícies, TVE 24 horas y CNN+, no en deien absolutament res. Posem TV3 internacional, no en feien cap informatiu però podies consultar el servei de notícies de la TDT. Hi deien que l’assistència era de 200.000 fins a 1.700.000 persones. Amb l’emoció algú hi va afegir un milió més del que van dir els organitzadors.

Inici de la manifestació

A la Plaça Catalunya hi havia força ambient. Les parades del Dia Mundial de la Sida volien aprofitar la concentració. Les de la Plataforma pel Dret a Decidir venien “souvenirs”-mocadors a 2 Euros més la voluntat. També demanaven signatures per a que es transfereixi a la Generalitat la competència en la convocatòria de referèndums, a la qual ens vam adherir. Més entitats buscaven suport per a les seves causes, com Clasecontraclase que definitivament va equivocar el suport del missatge en aquesta acte repartint paperetes només en castellà.

Periodistes d'alçada

Efectivament la manifestació va ser un èxit. Pràcticament no ens vam poder moure de la cruïlla de Portal de l’Àngel amb Fontanella, potser el pas de peatons més transitat de Barcelona. Amb el carrer pleníssim només se sentia parlar català, però a poc es va crear un flux de gent que anaven del Portal de l’Àngel cap a El Corte Inglés i a l’inrevés. Aquesta "manifestació" tenia un perfil diferent, català, castellà i més idiomes nadius dels turistes es barrejaven. També l’edat d’aquest corrent era més jove que els manifestants, calia nassos per ficar-se enmig de la gentada per anar d’una banda a l’altra. Al final va passar l’inevitable i es van enfrontar el dret dels manifestants amb el dret dels compradors en un dissabte. Gairebé s’arriba a les mans.

Catalonia The next state in Europe

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Dret a Manifestar-se contra Dret a Comprar