Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Dinar “com a casa” al Mercat de Vilafranca en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 04, 2009

Dinar “com a casa” al Mercat de Vilafranca

Categoria: Catalunya,Gelida,Penedès,Records de viatge,Turisme

Cistell làmpadaÉs possible fer un dinar casolà al centre de la ciutat, d’el.laboració ràpida i a un preu ajustat als temps de crisi? A Vilafranca del Penedès sembla que han trobat la fórmula al restaurant Mercat. D’entrada han rendibilitzat l’espai. Aprofitant la rehabilitació de l’antic Mercat de la Carn de Vilafranca, a més a més de modernitzar les parades, a l’altell van situar un restaurant. L’establiment és una iniciativa conjunta del xefs Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or de Gelida, i Lluís Fàbrega, d’El Racó de la Cigonya de Santa Margarida i els Monjos. Tots dos pertanyen al col.lectiu gastronòmic Penedès Fogons, el qual aposta per una cuina d’alta qualitat lligada al Penedès, i l’Oriol Llavina ha rebut recentment el guardó al Cuiner de l’Any. Això és tota una garantia a l’hora de triar la carta, però el restaurant té dos àmbits diferenciats. Un d’ells, amb cistells de vímet com a làmpades, ja ens deixar intuir l’originalitat de la proposta.

Cuina catalana del dia

Amb la voluntat de potenciar la cuina catalana tradicional i posada al dia, de fet s’assorteixen dels productes que es venen just al mercat sota el restaurant, han ideat un espai on t’ho ofereixen per 10 Euros un menú diari amb un plat del dia. En els nostre cas van ser uns fideus amb botifarra, del qual pots servir-te directament a taula amb la cassola. A més s’ha d’afegir una amanida com a entrant i de postres un iogurt o una fruita que tu mateix vas a buscar al mostrador. Les taules són llargues i compartides donant una sensació d’inmediatesa a manera dels típics restaurants Breakfast & Lunch americans, doncs també ofereixen esmorzars de forquilla i sopars. L’innovació del conjunt no s’acaba aquí doncs des de que van obrir al desembre passat, a Mercat es realitzen presentacions literàries i hi han previstos maridatges i tasts de vins.

Zona de Plat del dia

En definitiva és un lloc fantàstic en el qual es barregen els aromes d’una bona cuina amb dins un mercat, un espai per gaudir amb tots els sentits. És molt important que en el moment de rehabilitar edificis històrics siguem creatius i els hi trobem nous usos adaptats a les necessitats actuals. A més a més cal potenciar les iniciatives dels restauradors del Penedès. Aquesta és una acció lògica si es considera el Penedès prioritàriament com una regió d’interès vitivinícola, per tant valors reconeguts de bona cuina i gastronomia han de ser rellevants en la seva promoció.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: Dinar “com a casa” al Mercat de Vilafranca