Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Senderisme a la Font Freda de Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 18, 2009

Senderisme a la Font Freda de Gelida

Categoria: Bloc,Gelida,Penedès,Records de viatge,Turisme

La Font Freda al primer terç del segle XX (Autor: extreta del llibre “Gelida, notes per sa historia”, 1906, Torelló i Peracaula’)

La imatge típica de la natura al Penedès són les grans extensions de camps de vinya, amb un fort contrast entre estiu i hivern, on destaca el moviment agrícola durant la verema. Però també hi ha una massa boscosa important, la qual ha augmentat molt els darrers anys en abandonar-se el conreu a la muntanya a favor de la plana. En aquesta situació sobresurt els voltants de Gelida amb una sèrie de fonts naturals que gràcies a la darrera temporada de pluges han recuperat el seu millor aspecte després de patir com tot el país una forta sequera. Un dels senders més interessants és el que porta a la Font Freda.

Tal com es pot veure a les fotografies el camí és ample i força planer, ideal per bici de muntanya o simplement passejar. Després de passar el pont sobre el Torrent de Vallberdina un petit corriol porta a la Font de la Matxitxa, una altra de les moltes fonts del municipi però que no es poden comparar amb l’entorn i el cabdal de la Font Freda.

Al següent itinerari, obra de jmgirones, es pot veure com de fàcilment s’abandona la trama urbana de Gelida per arribar a la Font Freda i com sense adonar-se’n pots continuar fins al Mirador de Can Voltà. Allà, a 403 metres d’alçada, hi ha una vista esplèndida sobre el nord del Penedès i part del Baix Llobregat a la plana, i les muntanyes de Montserrat, Sant Llorenç del Munt i el Montseny en primer terme. En dies clars s’aprecia perfectament el Cadí i els Pirineus.

Fa unes setmanes va aparèixer a la premsa comarcal la notícia que ‘Gelida prepara la creació de les rutes de senderisme’. Encara que la notícia és només la planificació de possibles rutes i no pas la concreció de les mateixes ens hem de felicitar que des de l’Ajuntament de Gelida s’iniciïn accions de promoció turística. Esperem que aquesta sigui finalment realitzada i no passi com l’anterior anunci de la creació d’una oficina turística pel mateix 2008 i que encara està per veure el primer moviment al respecte. En qualsevol cas és una llàstima que tota promoció municipal passi per reformar un espai o editar un tríptic en paper. Si hi ha voluntat d’aprofitar el potencial turístic del municipi hi ha espais actuals que es poden fer compatibles amb l’activitat d’informació turística. Així mateix no s’aprofita l’experiència especialitzada dels centres excursionistes o del mateixos ciutadans sigui amb els recursos per compartir el coneixement a internet, tal com he adjuntat a aquest apunt, o de l’experiència d’anys anteriors com prova el següent vídeo de TV3 sobre el GR-5 al seu pas per Gelida i que data de l’any 2001. Esperem però que si de veritat es vol promocionar el senderisme, el primer pas que faci l’Ajuntament és ocupar-se de regular l’accés a l’escalada esportiva i ara per ara no és pas així.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: Senderisme a la Font Freda de Gelida