Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar poems&blogs i CDigital09 en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 20, 2009

poems&blogs i CDigital09

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Web 2.0

Els propers dos caps de setmana hi han dos esdeveniments web 2.0 a Catalunya que tenen un mateix punt d’inici, però camins que els allunyen. Un és la primera trobada de poetes amb blog dels Països Catalans ‘poems&blogs: poetes en xarxa’ a Vilafranca del Penedès aquest dissabte. L’altre CDigital 09 o les 2es Jornades de la Catosfera que es desenvoluparan el 27, 28 i 29 de març a Granollers. Tots dos tindran en comú la presència de la Penedesfera.

poems&blogsLa trobada poètica està organitzada per dos blocaires penedesfèrics, Violant de Bru i Santi Borrell, i neix del moviment que hi ha a la xarxa per realitzar reunions presencials entre bloggers. Els inicials Beers&Blogs s’han transformat en tot tipus de reunions “sectorials” amb l’excusa dels blocs. N’hi ha de tot tipus i només cal passejar-se per la xarxa per trobar les més pintoresques. La darrera que m’he trobat és el Chuletón & Blogs. Així també les de microbloggers i twitter s’estan expandint, la més propera amb el Cava&Twitts. No cal oblidar el Vins&Blogs que organitza la Penedesfera. La de Vilafranca és una reunió relacionada amb la literatura i aquesta va tenir un protagonisme important a les 1es Jornades de la Catosfera el 2008.

CatosferaAquella no va ser pas una reunió informal de blocaires, tot al contrari va ser un esdeveniment organitzat per a glòria de la Catosfera. Sens dubte va marcar un abans i un després a la blogosfera catalana i va despertar un interès per traslladar l’experiència territorialment a tot Catalunya. La Penedesfera és una bona mostra d’això i a les passades Jornades de la Penedesfera vam poder comptar amb la col.laboració de l’impulsor de les Jornades de la Catosfera Marc Vidal. Ara bé, si la Catosfera, definida com el conjunt de blocs escrits en català, no aporta cap dubte del seu significat i per tant no pot canviar els seus plantejaments, les Jornades de la Catosfera sí han evolucionat en aquesta segona edició. A més a més del nou nom CDigital, i l’absència d’algunes matèries com la literatura, estan molt més orientades a l’ús professional del Web 2.0 o el que s’ha anomenat dospuntzerisme.

Les Jornades de la Catosfera s’han ampliat per mostrar els millors ponents de l’entorn web 2.0, també de fora de la Catalunya i per tant no són unes jornades al 100% en català i això ha generat polèmica. La meva opinió és que si bé la primera edició fa ser una radiografia de la Catosfera, aquest any ha evolucionat per no oferir més del mateix i ser un esdeveniment atractiu. A més a més el coneixement no té un idioma predeterminat i per tant hem de ser oberts per beneficiar-nos. Sens dubte és el millor esdeveniment d’aquest tipus a Catalunya. Malgrat això podem discutir si encara pot incloure Catosfera a la seva denominació, i en aquest sentit estic amb les veus que l’esdeveniment no respon estrictament a la definició d’aquesta.

Penedesfera

Recomano totalment anar-hi a les Jornades i/o seguir-les a través de la xarxa. Al seu web http://www.cdigital.cat teniu el programa complet. Destacar la participació entre d’altres de blocaires experts com Enrique Dans i l’inauguració a càrrec del President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, el qual presentarà el nou projecte de Parlament 2.0. També hi haurà el diumenge una taula de xarxes catosfèriques en la que representaré a la Penedesfera.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: poems&blogs i CDigital09