Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Avui neix El Nord del Penedès en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 05, 2007

Avui neix El Nord del Penedès

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,El Nord del Penedès,Gelida,Penedès

Per una vegueria pròpia!Avui s’ha fet el primer pas per a la Vegueria Penedès amb l’aprovació de l’àmbit de planificació del Penedès. És un bon dia per donar inici oficial a El Nord del Penedès, un nou lloc de promoció de notícies. Un web on la gent envia, comparteix, vota i comenta notícies a la xarxa sobre el que interessa als penedesencs.

El Nord del Penedès és un lloc de rànquing cooperatiu a on tu pots compartir amb altres el que trobis interessant a la xarxa i a on tu també pots trobar quines coses interessen a la gent de la qual la seva opinió és important per a tu. A El Nord del Penedès tot és enviat pels seus usuaris, i després que enviïn una notícia, altres persones la veuran i valoraran positiva o negativament. Si la notícia rep suficients vots positius (i pocs negatius), serà promocionada a la portada.

El funcionament és molt similar a altres llocs com latafanera i remoume en català, meneame i fresqui en castellà, o digg i reddit en anglès. El suport d’El Nord del Penedès és gràcies a corank. Una aplicació força flexible en la configuració, però que encara és en fase beta. A més no té traduïdes les plantilles del sistema al català, només disposa versió en anglès i castellà, la qual s’utilitza a El Nord del Penedès ara . Una situació diferent afecta a les notícies que es pengen a El Nord del Penedès entre tots els usuaris doncs tothom tindrà llibertat per a escriure en qualsevol idioma que cadascú vol fer-se entendre.

La idea de crear aquest servei de promoció de notícies va ser molt simple. Em costava trobar a la xarxa notícies sobre Gelida, on visc, i també del que succeeix a municipis propers com Sant Llorenç d’Hortons, Subirats, etc. La xarxa és plena de referències al territori i als habitants del Penedès dins webs i blocs, les quals només cal compartir-les per assabentar-nos millor del que passa al nostre voltant i del que més ens interessa.
VegueriesL’aprovació avui al Parlament de Catalunya de l’àmbit de planificació funcional del Penedès, m’ha fet decidir per a que El Nord del Penedès cobrís tota la futura Vegueria del Penedès doncs el sistema permet incloure i trobar fàcilment les notícies sobre qualsevol territori penedesenc. Tinc el convenciment que els ciutadans del Penedès podran relacionar-se i conèixer millor els seus interessos gràcies a les eines de col.laboració de la Web 2.0. En qualsevol cas El Nord del Penedès és un lloc totalment en mans dels seus usuaris, i amb els seus vots destacaran les notícies que ells mateixos decideixin.

El nom d’El Nord del Penedès té dues motivacions. Per una banda el nord simbolitza la referència, el punt de trobada, d’un territori i al mateix temps la idea inicial era cobrir els interessos dels ciutadans de la zona nord del Penedès. Des d’aquest bloc aniré comunicant el desenvolupament del lloc, si ara vols saber més visita http://elnorddelpenedes.corank.com/about.htm

Ara, només queda convidar-te a veure i compartir notícies a El Nord del Penedès.

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: Avui neix El Nord del Penedès