Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Els Klingons i Vicent Partal en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
maig 13, 2009

Els Klingons i Vicent Partal

Categoria: Actualitat,Penedès,Web 2.0

Vicent PartalAhir vaig assistir a la conferència de Vicent Partal titulada “Tecnologia i ciutat. Tramant la nova xarxa humana” dins la Tribuna Oberta Vilafranca que organitzen la UOC i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Tal com em va comentar abans de començar, el seu objectiu era provocar els assistents i va fer-ho presentant el desenvolupament de la llengua Klingon gràcies a la xarxa.

Web El 3 de VuitAmb un perfil clarament empresarial a l’Hotel Domo, el domini de Star Trek no era pas majoritari, però aquest era l’objectiu: demostrar com la xarxa, gràcies a la col.lectivitat, proporciona oportunitats per construir comunitats independentment del territori. Només és la suma de la coincidència dels diferents interessos personals el que crea cohesió a internet. Tenim una doble elecció, la finestra del carrer i la finestra que ens dóna les TIC. Per tant ja no hi ha una homogeneïtzació de la població sinó una barreja de les diferents pertinences presencials i virtuals. A banda, la tecnologia també permet l’efecte invers i aglutinar un territori. Em va agradar que, en aquest cas, un dels pioners de la xarxa internet posés l’exemple de la Penedesfera, la blogosfera del Penedès, a la que va qualificar de potent i “cas de llibre”. També es va parlar del canvi de model de negoci dels mitjans de comunicació. En Vicent Partal va comentar com molts a la premsa desitgen que s’aturi al món per tornar a la situació dels anys 80. Aquí en penso que hi ha molt a canviar. Només dir que per exemple El 3 de Vuit, un dels setmanaris de referència al Penedès amb 31.000 lectors i patrocinador de la Tribuna Oberta Vilafranca, estrenarà aquest mateix divendres 15 de maig de 2009 un renovat portal amb participació de l’usuari…

Vicent Partal a Tribuna Oberta Vilafranca

Aquestes són les idees que més em van agradar de la conferència, a la qual vaig anar amb l’UEP. Si en voleu més veieu l’entrevista que li va fer Vilafranca Televisió al Director de Vilaweb. Com a curiositat dir que era el primer acte que veia amb el nou Alcalde de Vilafranca Pere Regull. Les paraules de cloenda que va fer em van semblar molt adients, comentant la xerrada i estalviant-nos el típic discurs de tot el que fa l’Ajuntament per les noves tecnologies. Bastant diferent del que vaig sentir del seu predecessor a la darrera Tribuna Oberta que vaig ser-hi.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Els Klingons i Vicent Partal