Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Mig miler de blocaires a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juny 01, 2009

Mig miler de blocaires a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès,Web 2.0

+Mig miler de blocaires a la Penedesfera

A poc més d’una setmana per a l’inici de les Jornades de la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf ja té més de 500 blocaires agregats! Això fa de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també un dels més actius, amb més de 25.000 apunts importats pel portal dels blocaires del Penedès.

Penedesfera

Respecte a la darrera estadística destaca l’augment de blocs literaris i d’educació. Per comarques l’increment al Baix Penedès, però sobretot com l’Alt Penedès s’ha situat amb el 40% dels blocaires de la Penedesfera vinculats a aquest espai. Gràcies a que Vilafranca del Penedès és la població amb més blocs del Penedès amb diferència, però també perquè a la resta de viles de la rodalia hi ha un nombre elevat de blocaires, com és el cas de Gelida. També cal esmentar l’agregació del primer bloc en francès i un de nou en esperanto. L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 507
  • Categories amb més blocs: Política (159), Actualitat (110), Literatura (53), Educació (47) i Esports (44)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (204), Anoia (98), Garraf (97), Baix Penedès (95) i fora del Penedès (13)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (80), Igualada (60), Vilanova i la Geltrú (52), El Vendrell (41), Gelida (52), Calafell (25), Sitges (24), Sant Pere de Ribes (19), Sant Sadurní d’Anoia (19) i La Llacuna (9)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (324), wordpress.org (42), wordpress.com (31) i bloc.cat (19)
  • Idiomes: Català (455), Castellà (77), Anglès (4), Esperanto (2), Francès (1), Holandès (1) i Suec (1)

No ha arribat a 18 mesos el temps que ha passat des de que vaig iniciar el llistat de blocs i blocaires del Penedès, i malgrat la percepció general a la blogosfera que s’obren i actualitzen menys blocs per l’augment de la dedicació al Facebook, la veritat és que no es nota gaire a la Penedesfera. Uns 6 mesos aproximadament va ser el temps que es va trigar a passar de 300 a 400 blocaires, el mateix pràcticament que hem necessitat a superar el mig miler. D’aquest darrer semestre cal destacar el salt de la xarxa al paper de la Penedesfera, la celebració del Primer Vins&Blogs, la constitució de la secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs i, com no, la preparació de les 2es Jornades a la Penedesfera al Vendrell que ja són a tocar!

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Mig miler de blocaires a la Penedesfera