Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Participació Ciutadana és útil en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juny 06, 2009

La Participació Ciutadana és útil

Categoria: Actualitat,Gelida,Records de viatge,Turisme,Web 2.0

Fanals i Participació Ciutadana a Gelida

Aquestes fotos pertanyen a dos carrers de Gelida, els quals recentment l’Ajuntament ha canviat l’enllumenat públic per adequar-ho a la normativa d’eficiència energètica i contaminació lumínica. A l’esquerra tenim l’Avinguda Europa, un carrer amb blocs de pisos de tres plantes construïts durant els darrers 15 anys. A la dreta tenim l’Avinguda Colomer, un carrer de torres d’estiueig construïdes al primer terç del Segle XX majoritàriament. Com pot ser que hi hagi una diferència tan abismal en l’enllumenat?

A l’Avinguda Europa li correspon correctament –un cas únic a la vila– uns fanals moderns i un soterrament de tot el cablejat, que hauria de ser l’habitual a tots els carrers. En canvi a l’Avinguda Colomer s’han col.locat els mateixos fanals que s’està instal.lant a pràcticament tota la vila, els més funcionals i típics dels polígons industrials, sense importar si les façanes pertanyen a cases antigues de poble, modernistes, blocs de pisos, torres d’estiueig, masies, etc. A més a més el cablejat de tots els serveis volant pels carrers és un autèntic "xou". Per si no coneixeu-ho Gelida veieu les fotografies a continuació, també podeu mirar-ho amb l’aplicació Google Street View disponible. Aquesta situació també es repeteix a moltes poblacions.

Doncs això passa perquè no s’ha fet servir la Participació Ciutadana en cap cas i només compta la decisió del responsable local en un despatx de l’Ajuntament que decideix sobre els diners dels qui serveix i hauria de ser tot al contrari. Estic completament segur que si s’apliqués un procés pel qual els mateixos veïns triessin l’estil del mobiliari urbà del seu carrer potser no sempre encertarien al gust de tothom, però evitaríem qualsevol sospita de quines influències pot haver-hi per a que uns carrers es vegin afavorits o perjudicats.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: La Participació Ciutadana és útil