Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Del Modernisme a la Guerra Civil en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juny 23, 2009

Del Modernisme a la Guerra Civil

Categoria: Gelida,Turisme

Cartell DEL MODERNISME A LA GUERRA CIVILL’Associació d’Amics del Castell de Gelida ens proposa una oferta de lleure lligada a la promoció del patrimoni cultural que sota el títol DEL MODERNISME A LA GUERRA CIVIL es desenvoluparà al llarg de tot l’estiu i fins a finals de setembre coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. El fil conductor és la transformació arquitectònica i social en aquest període a Gelida que va des de la implantació del modernisme fins a la fi de la guerra civil. Estic totalment d’acord amb el plantejament d’aquesta iniciativa. No només per la difusió cultural, sinó pel potencial turístic que té aquesta vila i pel qual ja vaig proposar un producte turístic per treure un rendiment en benefici de tota la població.

Gelida Estación Veraniega

Una de les primeres activitats d’aquest cicle va ésser dissabte passat amb el concert i projecció d’imatges antigues de Gelida a càrrec d’Oriol Castellví i Xavier Jorba. Música de concert i temes populars de l’època que es cantaven al carrer, al front, a les tavernes o entre pares i fills. A continuació teniu un petit fragment.

Si bé felicito i molt la iniciativa de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida, haig de dir que se segueix sense comptar amb internet com a base comunicativa. El concert estava programat a la Plaça del Pedró del Castell de Gelida però es va canviar l’emplaçament al Centre Cultural per l’amenaça de mal temps. Doncs ni el web del Castell ni de l’Ajuntament de Gelida Canvi d'emplaçamenten deien res, havies de tenir la sort de veure els cartells enganxats al centre del poble per aquest motiu a darrera hora. Tot i així va haver-hi gelidencs que es van despistar i ja no en parlem si algú venia de fora directament. Si a això li sumem que la base promocional tradicional, el tríptic per correu postal, va ser enviat tard –el vam rebre ahir– la conseqüència és que a un concert molt interessant i ben preparat només van venir 35 persones. I això amb les facilitats d’anar al centre i no haver de pujar al Castell on –que recordi– l’assistència més fluixa ha estat d’una seixantena de persones. En qualsevol cas espero que hi hagi més difusió en la resta d’actes que a continuació us relaciono i que recomano:

  • 28 de juny: Concert commemoratiu dels 25è. Aniversari de la Coral Vallbardina.
  • 1 d’agost: Concert de jazz a càrrec de Terrassa Dixie Sextet.
  • 10 de setembre: Projecció comentada de la pel·lícula de Jaime Camino filmada a Gelida "Las largas vacaciones del 36".
  • 10 al 27 de setembre: Exposició “Els bombardeigs franquistes del Penedès, 1937-1939”.
  • 18 de setembre: Conferència ““Els bombardeigs franquistes del Penedès, 1937-1939” a càrrec de Ramon Arnabat, historiador i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs.
  • 27 de setembre: Jornades Europees de Patrimoni – Racons de Patrimoni. Concert de música romàntica, modernista i noucentista amb Marta Polo, mezzo soprano, i Josep Buforn, piano. A la Casa Pomar, a l’avinguda Colomer de Gelida, on Jaime Camino va filmar "Las largas vacaciones del 36".

Teniu més informació i una presentació de la programació aquí.

Fonts i Muntanyes de Gelida

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Del Modernisme a la Guerra Civil