Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar De REC al repetidor de TV3 en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 12, 2007

De REC al repetidor de TV3

Categoria: Actualitat,Catalunya,Espanya

Dissabte vam anar al cinema a Sant Andreu de la Barca a un típic “multicines” a les rodalies d’una típica població mitjana de l’àrea metropolitana de Barcelona. La pel.lícula a veure va ser REC. Un film espanyol rodat íntegrament a Barcelona. Per cert excel.lent, i amb vocació internacional, tenint en compte la qualitat mitjana dels productes per al cinema que darrerament surten de la nostra indústria.

Diuen que el castellà està perseguit a Catalunya, doncs si ho està realment és de les pitjors persecucions que s’han fet mai. A tall d’exemple, durant tot el temps al cinema, des de les converses abans d’entrar a la sala, les dependentes de crispetes i begudes, els espectadors veïns a les butaques, les exclamacions en veu alta, els comentaris a la sortida, i evidentment els diàlegs de la pel.lícula, tot va ser en castellà. La única referència en català va ser un dels bombers, segurament autèntic, que sortia a l’inici de la pel.lícula al qual la protagonista li deia Andreu. Realment jo podia ser tant a Sant Andreu de la Barca com a Torrelodones o La Línea de la Concepción.

Salvem TV3

A Catalunya és pot viure totalment en castellà, però encara que pugui semblar contradictori davant les reaccions al tancament del repetidor de TV3 a Alacant també és possible viure totalment en català a qualsevol punt del món, inclòs el País Valencià. Ara mateix ja existeix la tan negociada reciprocitat entre Canal 9 i TV3 a tots dos territoris. No és sobre el suport de les freqüències de televisió, sinó mitjançant la xarxa a on ja pots veure a les respectives webs tots els programes o molt properament a plataformes de televisió per internet com Zatoo. Si es vol guanyar aquesta guerra és clau per una banda augmentar encara més l’ensenyament de l’ús d’internet i les noves tecnologies, i per l’altra invertir i vehicular, sense abandonar els mitjans tradicionals, cada vegada més a internet l’indústria cultural catalana. Ara bé, crec realment que és el missatge polític i no pas el cultural el que es vol silenciar a València.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: De REC al repetidor de TV3