Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Fórmula 1 catalana en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 24, 2009

La Fórmula 1 catalana

Categoria: Actualitat,Catalunya

Un dia en las carreras Jaume Alguersuari serà el proper cap de setmana a Hongria, el pilot més jove en debutar a la Fórmula 1. Ja n’hi havia hagut de pilots catalans a la màxima competició del motor però aquest destaca a més a més per pertànyer des del seus inicis al Programa de Joves Pilots que promou la Generalitat de Catalunya. Tot i així la principal aposta del govern per aquest esport és la cobertura a la televisió pública. Dissabtes i diumenges TV3 modifica la seva programació habitual per adaptar-se als entrenaments i la cursa. Aquest seguiment només és comparable al futbol.

No estic gens d’acord amb el ressò omnipresent que té –a totes les divisions però sobretot quan es parla del Barça– en comparació amb la resta d’esports. Els compromisos comercials deuen ser els que manen… Malgrat aquest favoritisme, el futbol no deixa de tenir les qualitats intrínseques d’un esport d’equip i de la pràctica esportiva en general. El veus a la tele i t’aficiones a qualsevol edat, però, i els seguidors de la Fórmula 1? Compren cotxes més potents? Juguen a l’slot, scalextric o fan curses de kàrting? Amb un pilot català a la Fórmula 1, TV3 té la justificació que li faltava per una cobertura, al meu entendre, desmesurada. No vol dir que no s’hagi de promocionar el Circuit de Catalunya, però no fins al punt de fer del “Futbol i Fórmula 1” la versió catalana del “Fútbol y Toros” més ranci.

En tot cas molta sort al Jaume Alguersuari, o Jaime Alguersuari com sembla ser el seu nom oficial i comercial. A continuació us deixo amb les fotos que vaig fer de les darreres World Series by Renault celebrades aquest any al Circuit i on precisament també va debutar Alguersuari a la categoria.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: La Fórmula 1 catalana