Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar L’art fotogràfic en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 27, 2009

L’art fotogràfic

Categoria: Actualitat,Gelida

Jurat del Concurs Flash GelidaNo hi ha concurs de fotografia que no passi per l’edició digital. Aquest cap de setmana m’ha quedat suficientment clar en participar al 18è Concurs Flash de Festa Major Gelida 2009. Un certamen local que organitza l’Associació Fotogràfica Flash Gelida però amb força participació d’arreu de Catalunya. S’han presentat 339 fotografies de 88 autors diferents, i això que la mecànica del concurs no s’ajuda gens d’internet. Les fotos s’havien d’enviar per correu o portar-les personalment.

A més d’inscriure’m per primer cop, també va ser la primera vegada que veia en acció un jurat d’un concurs fotogràfic. Segons les bases del concurs, era designat per la Federació Catalana de Fotografia i estava format per tres persones de reconegut criteri fotogràfic. En aquest vídeo podeu veure una mica com funcionava durant les dues hores del veredicte públic.

Hi havia dos temes a concurs. El tema lliure va ser el més concorregut amb 241 fotografies presentades. Cada participant en podia entregar un màxim de 3 obres. Com que no sóc gaire aficionat del retoc digital artístic vaig optar per presentar instantànies del meu àlbum de photoblogging realitzat amb el mòbil i twitxr. A més a més vaig demanar col.laboració pel twitter per triar les millors fotos. A continuació podeu veure les que vaig presentar i finalment les tres guanyadores.

Baixa, que no s'obre...
Erugues en trànsit
Persecució
Guanyadors del tema lliure

La Gelida Modernista era el segon tema del concurs. Amb una participació menor, 98 fotografies, s’havia de retratar alguna de les 16 construccions assenyalades a un mapa del poble. Vaig fer un intent –no gaire reeixit– de superposar una postal del Carrer Barceloneta de Gelida de l’any 1909 sobre una fotografia des del mateix punt de vista però al 2009. A continuació podeu veure les altres que vaig presentar i les tres obres guanyadores. Curiosament eren de la mateixa localització, la Casa Delgado, una dada a tenir en compte per la conservació d’aquest patrimoni.

1909-2009
Teulades
Vinya i Modernisme
Guanyadors del tema Gelida Modernista

Espero trobar algun dia un concurs per a fotografies fetes amb mòbil o que “premiï la mirada”. Properament, a l’igual que l’any passat, participaré al 2n festival internacional de fotografia Explora Calafell, i aquí sí que tinc més que clar que el retoc digital és el rei.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: L’art fotogràfic