Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Pubilla, Focs, Twitter i Facebook en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 28, 2009

Pubilla, Focs, Twitter i Facebook

Categoria: Catalunya,Gelida,Web 2.0

LA PUBILLADesprés d’un bon repàs de la Festa Major de Gelida l’any passat al bloc, aquest any volia fer una cosa diferent. Així la nit del passat dimarts vaig twittejar el Ball de Gala, que tanquen les festes, amb especial atenció a l’Elecció de la Pubilla de Gelida. Aquest és un acte molt català però que està en clar declivi al territori, de manera que no dubtaria gens que va ser la primera ocasió que es comentava en directe pel twitter… i també pel facebook en tenir-ho vinculat al meu compte.

Per cert és a Facebook on he rebut més reaccions. El fet que el ball es produís la nit d’un dia laborable –excepte a Gelida esclar!– sumat que a twitter hi ha molta més actualització de l’estat i que no s’acostuma a comentar twitts del dia anterior, crec que van ser la causa d’aquest resultat. També he observat com Facebook pot ser una bona font d’informació, i sense haver de enviar a enllaços fora de la xarxa social només llegint els comentaris aportats pels usuaris com:

"estic flipant perquè veníem del Funi fent conya amb la cançó i ara, arribo a casa i m’ho trobo al facebook…”
 
“Saps que la mare de l’Anaïs, la Glòria Llopart, no només va ser Pubilla de Gelida l’any 1981 sinó que a més va ser escollida un 25 d’Agost, com la seva filla??? La Glòria és amiga meva i l’altre dia ho comentàvem…és per això que li feia tanta il·lusió que l’Anaïs ho fos aquest any… :)”

"sisi el mateix dia fa 28 anys u va ser ma mare, i bnu ara toca ser pubilla de Gelida i mira tu na fen jeje”

"Twiteig del ball de la pubilla. Hòstia, que bo! Un suggeriment només, l’any vinent posa-hi un pèl més d’ironia. Però la idea és molt, molt bona. Un deu, Dani!”

A continuació teniu com va anar la "retransmissió":

    08:36 PM Aug 25th A partir de les 12 de la nit twittejaré l’Elecció de la Pubilla de Gelida. Twitter i pubilles per primer cop a la història!

    11::45 PM Aug 25th Ja hi som al Ball de Gala de la Festa Major de Gelida. La minsa pluja no ha afectat gens i la Pista Jardí ofereix el seu millor aspecte

    12:31 AM Aug 26th @raulbuira Gràcies, avui s’acaba amb el ball de gala. El temps ens respectarà fins al final 🙂

    12:34 AM Aug 26th Comencem a conèixer les no-candidates a Pubilla. Els fa vergonya i diuen que no volen sortir elegides…

    12:40 AM Aug 26th Polèmica: es diu de votar la sadurninenca Anabel Noya. Però no és gelidenca…

    12:49 AM Aug 26th Altres opcions: Anaïs Izquierdo i Raquel Moraño. Nosaltres hem votat per la d’Els Casots

    01:09 AM Aug 26th Després del famós "No sóc de Gelida, sóc de Santpedor" el Vals dels Socis Solters

    01:27 AM Aug 26th Mitja part. Recompte de vots a càrrec de 10 socis. Aquí no importa si son solters o casats

    01:39 AM Aug 26th Hi han unes 200 persones esperant el veredicte. Alguns aprofiten per anar a comprar xurros. Decisió encertada!

    01:49 AM Aug 26th El resultat de la votació triga. Els que els agrada ballar prefereixen el Ball de Gala del dilluns

    02:09 AM Aug 26th Finalment tenim el veredicte de la Pubilla de Gelida 2009, la n. 48, des de 1962…

    02:12 AM Aug 26th Junta del Casal i autoritats amb la pubilla i dames de l’any passat proclamen…

    02:14 AM Aug 26th Dames d’Honor: 1a Raquel Moraño i 2a Miriam Tovar

    02:17 AM Aug 26th Rectifiquem. 2a Dama Miriam Tarrida

    02:18 AM Aug 26th Pubilla de Gelida 2009-2010: Anaïs Izquierdo

    02:21 AM Aug 26th Ara tots els vips i agraciades a ballar un vals de 15 minuts!

    02:26 AM Aug 26th Les premiades posen per les fotos. Abans competien per la comarca i Catalunya. Ara la cosa és més nostra…

    02:56 AM Aug 26th Curiositat: Glòria Llopart, la mare de la nova pubilla Anaïs Izquierdo, també ho va ser fa molts anys

    03:13 PM Aug 26th L’orquestra s’acomiada: Passi-ho bé!

Sens dubte el poder comunicatiu que està obtenint Facebook, també a nivell local, és impressionant. En aquests dies tinc un nou exemple en haver creat des del grup Gelida un esdeveniment sobre la Festa Major amb 418 assistents confirmats. Quan em van deixar un comentari al meu mur dient que s’havia suspés el castell de focs pel risc d’incendis ho vaig compartir amb un missatge a tots els convidats. Mentrestant la comunicació des de l’Ajuntament de Gelida només va ser l’anunci de l’Alcalde al pregó, unes hores abans de l’hora prevista. El resultat va ser:

“Hola Daniel, moltes gràcies per tenir-nos ben informats de tot, sobretot aquests dies de festa major. El dissabte a la nit vam passar pel c/ del Sol i hi havia un munt d gent amb la càmara de fotos i els nens esperant el castell de focs….ni un trist cartell, ni un urbano….res…..i nosaltres en canvi gràcies a la teva informació "online" ho sabíem des de feia hores, jeje"

I això que des de l’Ajuntament s’està promocionant des de fa mesos un servei de SMS i e-mails urgents que sembla no haver enviat ni un sol missatge. A banda de no conèixer ningú que hagi rebut res no hi ha manera de constatar cap enviament, doncs es tracta d’una comunicació unidireccional. Encara queda molt per avançar a les administracions locals per un ús útil cap als ciutadans de les TIC, mal anomenades “noves tecnologies”.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Pubilla, Focs, Twitter i Facebook