Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Santa Llúcia Solidària en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 14, 2007

Santa Llúcia Solidària

Categoria: Actualitat,Gelida,Turisme

Un any més ha passat Santa Llúcia, la festa més singular de la vila de Gelida, com cada 13 de desembre. L’encesa de matinada de les calderes al Pati dels Lluïsos, el trasllat fins a la Plaça de l’Església, el repartiment de la tradicional escudella i el pa amb botifarra, i l’actuació de l’Esbart Rocasagna són els actes principals. Fa dos anys es va celebrar el 150è aniversari de la diada amb una trobada d’escudelles d’arreu de Catalunya i Andorra.

Els preparatius però es van iniciar setmanes abans amb la recollida de la llenya als boscos de Gelida i les aportacions dels ingredients necessaris per a fer bullir les 8 calderes i cuinar les aproximadament 2.000 racions que es reparteixen. Aquest any la Plaça de l’Església era més àmple per l’eliminació de l’illeta central, conseqüència de la peatonalització del centre històric. El fet que molts dels gelidencs treballin fora de Gelida hauria de minvar l’assistència a la festa en celebrar-se en un dia laborable només festiu localment, però el fet és que la plaça estava plena de gom a gom. Excursions de la tercera edat i visites escolars fan més popular la diada.

Gelida Santa Llúcia 1958Des del 2003 s’ha afegit un nou element propi a la festa, el lliurament del reconeixement “Santa Llúcia Solidària”. Aquesta edició s’ha atorgat a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. Anteriorment al protagonisme de les ONGs es convidava a famosets a menjar l’Escudella de Gelida. És d’agrair que malgrat canviar el color polític a l’Ajuntament de Gelida, a les eleccions del maig passat, el nou govern municipal continuï amb el format de premiar les organitzacions solidàries, molt més en sintonia amb la celebració. Potser per tal d’aconseguir la correspondència mediàtica que aquesta festivitat mereix caldria associar-la a La Marató de TV3, encara més tenint en compte que aquest any no hi ha cap acte organitzat a Gelida.

Technorati Tags: , , , , ,


Tornar a: Santa Llúcia Solidària