Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar De Montserrat a Sant Jeroni en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
setembre 19, 2009

De Montserrat a Sant Jeroni

Categoria: Catalunya,Records de viatge

Amb l'Aeri al monestir, amb cames a Sant JeroniDesprés d’anar a peu a Montserrat des de Gelida ens calia coronar la muntanya, i ben assesorats ho vam fer el cap de setmana passat a Sant Jeroni. Un dels recorreguts clàssics dins de Montserrat és el trajecte que va des del monestir fins a aquest cim, molt a prop d’on hi havia l’antic aeri. El senderisme més amable és pujant per l’ermita de Sant Miquel o amb el Funicular de Sant Joan i des d’allà anar planejant fins al punt més alt de la muntanya pel camí dels francesos.

Abans d’arribar-hi, hi ha un enigmàtic dipòsit d’on comencen unes escales de ciment que arriben ben dretes fins al mirador. Des d’allà, a més a més de tenir una vista privilegiada de 360 graus de tota la Catalunya central i litoral, es pot observar el repetidor on arribava l’antic Aeri de Sant Jeroni. Molts dels visitants els hi costa identificar que abans de 1987 aquest edifici era l’estació superior i restaurant panoràmic. A mi em costa comprendre com es va tancar aquest transport, el qual segur seria un bon negoci avui dia, encara més espectacular que l’Aeri de Monistrol i el Cremallera de Montserrat. A continuació us deixo fotos de l’excursió, baixant a l’abadia pel Pla dels Ocells o camí de les escales, i de la pujada amb el telefèric vista des de la cabina.

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: De Montserrat a Sant Jeroni