Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar +700 blocaires a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
maig 24, 2010

+700 blocaires a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Penedès,Web 2.0

+700 blocaires a la Penedesfera

A poques setmanes de les 3es Jornades de la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf ha superat els 700 blocaires agregats! Tot i que va superar els 600 blocaires en poc temps després de les passades Jornades, ara ha trigat una mica més en complir la tendència mostrada anteriorment d’augmentar en un centenar de membres cada 6 mesos. El context de l’augment d’usuaris d’eines com twitter i Facebook afecta l’actualització i aparició de nous blocs, però tot i així el bloc continua com un espai clau en l’expressió a través de la xarxa. Aquesta xifra continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les xarxes TIC més actives, amb gairebé 50.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès.

Penedesfera

Respecte a la darrera estadística, destaca l’increment sostingut de blocs literaris i esportius, però sobretot l’augment de blocs artístics, aquells on la pintura, la fotografia, el vídeo o el cinema és la temàtica principal. També es nota certa desacceleració dels blocs polítics. Respecte a comarques i poblacions segueix la mateixa tendència. L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 703
  • Categories amb més blocs: Política (193), Actualitat (137), Literatura (76), Educació (66), Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema (60) i Esports (51)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (283), Baix Penedès (142), Garraf (133), Anoia (121) i fora del Penedès (24)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (114), Igualada (76), Vilanova i la Geltrú (68), El Vendrell (56), Gelida (60), Calafell (39), Sitges (32), Sant Sadurní d’Anoia (24), Sant Pere de Ribes (22), La Llacuna (10), Llorenç del Penedès (9) i Cubelles (7)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (415), wordpress.org (58), wordpress.com (52) i bloc.cat (21)
  • Idiomes: Català (574), Castellà (115), Anglès (8), Esperanto (2), Francès (1), Gallec (1), Holandès (1) i Suec (1)

Després de 2 anys d’iniciar el llistat de blocs i blocaires del Penedès, i juntament amb el protagonisme creixent dels twittaires de la Penedesfera, els nous reptes de la comunitat és seguir evolucionant al ritme de les noves aplicacions de l’internet social que es van popularitzant i sobretot aconseguir un lligam més estret encara amb la societat. La iniciativa de la Samarreta Solidària “El Penedès”, la qual es continua venent en una acció que no té final, és una bona mostra d’aquest objectiu. "Educació, Innovació i Ciència", la temàtica de les properes Jornades de la Penedesfera, també ho volen intentar. La vostra assistència ens ajudarà a aconseguir-ho. Us esperem a Vilanova i la Geltrú!

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: +700 blocaires a la Penedesfera