Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Tots contra el Cànon en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 26, 2007

Tots contra el Cànon

Categoria: Actualitat,Espanya,Web 2.0

S’ha aprovat la imposició de l’anomenat cànon digital, un impost que grava tots aquells aparells informàtics susceptibles de desar arxius musicals, pel·lícules, etc. com discs durs, cd’s, llapis USB, reproductors mp3, etc. El cinisme de l’SGAE, la Societat General d’Autors i Editors d’Espanya, organisme que recaptaria i repartiria aquest cànon digital arriba fins al punt de gravar amb impostos fins i tot aquelles obres fetes per nosaltres mateixos (un enregistrament sonor, el vídeo de les vacances, etc.) i a sobre, amb mesures "legals" volen impedir descarregar arxius d’internet, quan ja hem pagat amb el cànon per a poder fer-ho. Haurien d’aprendre del nou model de negoci iniciat pel grup Radiohead.

Gràcies al Climent, el qual m’ha facilitat l’informació, m’he adherit a la campanya de la plataforma Todos contra el Canon. Hi he col.locat un enllaç a la barra lateral del bloc. Trobo a faltar que la plataforma també ens ho demani en català, hi ha una versió del manifest en anglès, però aquest aspecte sembla sacrificable per tal d’assolir l’objectiu. Del gran número de signatures aconseguides, un milió i mig, segur que n’hi ha de catalanes. La plataforma vol transformar les signatures en vots a les properes eleccions generals del 9 de març. Els partits polítics ja han votat . Aviat veurem si el pronunciament ha influenciat.

Technorati Tags: , , , ,


Tornar a: Tots contra el Cànon