Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Gelida de les persones… motoritzades en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 27, 2007

La Gelida de les persones… motoritzades

Categoria: Actualitat,Gelida

Avui, i després de gairebé un any d’haver-se iniciat les obres de peatonalització del centre de Gelida, s’ha permès la lliure circulació de vehicles pel Carrer Major. Encara que l’obra no és acabada s’ha oficilitzat el pas de cotxes pel tram que porta gairebé 6 mesos finalitzat. Sense haver instal.lat el mobiliari urbà habitual al carrer, els vehicles però ja han estat passant i aparcant de forma precària en aquest temps amb la tolerància municipal.

L’Ajuntament de Gelida, sense comptar amb la participació ciutadana prèvia i sense fer cas a l’estudi de viabilitat elaborat pel RACC, a més a més ha decidit establir la lliure circulació de vehicles al tram del Carrer Marquès de Gelida i la Plaça de l’Església. Un tram que encara no ha finalitzat les obres i al qual li han afegit un aparcament al centre d’aquest espai, provisional durant les festes de Nadal, el qual no existia anteriorment. El tram del Carrer Major serà de lliure circulació per a tots els vehicles de 7 a 12 hores tots els dies laborables.

Des del fons de la Plaça

D’aquesta manera l’equip de govern de l’Ajuntament es posiciona definitivament per donar prioritat al pas de vehicles pel centre vila. Aquesta costosa obra, amb prop d’un milió d’euros de pressupost, i que pretén la dinamització comercial del centre de Gelida mitjançant el canvi de prioritats del trànsit rodat a les persones de moment només ho aconseguirà en una quarta part del total d’hores de circulació.

Circulació lliure de cotxes

Tal com vaig comentar a la darrera tertúlia de Ràdio Gelida tothom vol el millor pel seu poble. La diferència entre una manera de fer i una altra són  les eines que fan servir per a millorar la comunitat. Hi ha qui fa servir eines del futur, com per exemple els visionaris que van conservar l’arquitectura tradicional de pobles com Sitges o Cadaqués i que ara recullen els beneficis d’aquella encertada decisió. Però això només es pot reconèixer mirant enrera. Després tenim qui fa servir recursos del present per administrar pensant en el dia a dia i aquí podem tenir diferents punts de vista. Però és inadmissible fer servir idees del passat per governar el present com és el cas del criteri conservador aplicat per l’actual Ajuntament de Gelida.

Felicitació Nadal Ajuntament de Gelida 2007

Fotografia Plaça Església Ramon TarridaAquests dies l’Ajuntament de Gelida ha fet coincidir el repartiment de la felicitació de Nadal amb el “regalet” de la lliure circulació de cotxes pel Carrer marquès, Plaça de l’Església i Carrer Major. Curiosament la felicitació és un dibuix d’una foto antiga de la Plaça de l’Església amb cotxes antics. Amb aquesta “manipulació” ens vol fer veure que els cotxes i el centre de Gelida és una cosa natural, arrelada. Aquesta confirmada estretor de mires sacrifica els carrers Marquès i Plaça de l’Església a tenir com a resultat d’un any d’obres només un canvi de paviment, costós per només aquesta finalitat, doncs la circulació queda igual que abans de l’actuació. A banda que ara el carrer és menys segur per als peatons per haver eliminat la vorera.

Precisament la zona amb més potencialitat comercial del centre de Gelida és el Carrer Marquès i la Plaça de l’Església, perquè són les úniques absolutament planes i suficientment amples per permetre passejar i anar de compres amb comoditat en contraposició del pendent del Carrer Major. Si el cagatió popular que aquestes festes es va realitzar al Carrer Major s’hagués celebrat a la Plaça de l’Església s’hagués notat i molt la diferència.

Aquest apunt també ha estat publicat a http://esquerragelida.blogspot.com/2007/12/la-gelida-de-les-persones-motoritzades.html

Technorati Tags: , , , , ,


Tornar a: La Gelida de les persones… motoritzades