Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El patrimoni en perill o el perill del patrimoni en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 12, 2011

El patrimoni en perill o el perill del patrimoni

Categoria: Actualitat,Gelida,Turisme

Cosmètica a la Casa del Senyor

A Gelida, sembla que alguna cosa fan amb la Casa del Senyor. Un Bé Cultural d’Interès Nacional que ara rep atenció no pas per a recuperar-ho com a Museu, com bé publica El 3 de Vuit, ni tampoc com oficina de promoció turística i comerç, tal com fa temps que proposo, sinó perquè és un perill per la seguretat dels gelidencs. Aquest fet també coincideix en haver conegut mitjançant el nou web Calaix, dipòsit digital del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, l’informe de la documentació de la gruta del carrer Marquès de Gelida.


Mostra un mapa més gran

A tocar de la Casa del Senyor i durant les obres de pavimentació del centre de la vila al 2007, l’empresa constructora va trobar una cavitat que va correspondre amb la tradició oral del túnel que sortia de la Casa del Senyor. D’aquest túnel es deia que arribava fins a la Plaça de l’Església i fins i tot –amb una mica d’imaginació– al Castell de Gelida. Finalment els mateixos arqueòlegs no van trobar res en aquesta plaça, on van fer un sèrie de cates, però el túnel del carrer Marqués si que era força interessant, deduint que es podria haver utilitzat com a fresquera. Tot i així el resultat a hores d’ara és només una tapa metàl.lica al carrer tant abandonada com la Casa del Senyor i que serien dos elements molt rellevants per la promoció turística del poble. A continuació podeu llegir l’informe amb les interessants fotografies de l’interior túnel.

Informe – memòria de la documentació de la gruta del carrer Marquès de Gelida

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: El patrimoni en perill o el perill del patrimoni