Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Pare Noel + Arbre de Nadal + Reis Mags + Tió + Pessebre en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 05, 2008

Pare Noel + Arbre de Nadal + Reis Mags + Tió + Pessebre

Categoria: Actualitat,Catalunya

Només observant com es guarneixen les nostres cases podem observar que cada vegada està mes present l’estil americà nadalenc a la nostre vida: L’arbre de Nadal a dins i el Pare Noel ”made in Xina” penjat de la finestra. Cada cop són més els que omplen amb un munt de llums multicolors les seves balconades. Recordo de petit quan tothom feia el pessebre a l’entrada de casa seva, amb el naixement, els pastorets i més lluny els Reis que s’apropaven lentament. El nen Jesús no hi era fins el Dia de Nadal i els Reis arribaven el dia 5 just davant de l’establia. A la finestra deixàvem les sabatilles amb un platet de galetes pels esgotats Reis Mags.


Galeria de fotografies del Pessebre Vivent al Castell de Gelida, per Pere Palomera

Anteriorment, el Dia de Nadal, es feia cagar el Tió, una soca màgica que cada any guardava l’avi, amb unes formes recargolades que permetia amagar els regals. El Tió d’abans cagava xocolatines i dolços, com a molt pastilles de torró, del d’ara surten consoles de videojocs i multitud de regals. Els pares, pobres, són obligats cada vegada més a compaginar les tradicions d’aquí i les imposades per la globalització. En comptes de celebrar unes festes plenes de pau i harmonia es converteixen en una carrega cada cop més difícil d’afrontar econòmicament.

Technorati Tags: , , , , ,


Tornar a: Pare Noel + Arbre de Nadal + Reis Mags + Tió + Pessebre