Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Quan la sequera és positiva en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 10, 2008

Quan la sequera és positiva

Categoria: Actualitat,Gelida

Ahir al Telenotícies de TV3 va sortir Gelida. Es feien ressò de la situació de sequera dels pous propis d’on s’agafa l’aigua que beuen els gelidencs. Van informar que l’Ajuntament de Gelida està instal.lant gratuïtament dossificadors d’aigua a totes les aixetes. La idea és bona però jo no he vist aquests dossificadors ni gratis ni pagant.

Si preguntaves pel carrer ningú no sabia res. Si avui trucaves a l’Ajuntament no en tenien ni idea de la campanya. La web municipal no diu tampoc res i fins avui no hi havia cartells al carrer informant sobre aquesta iniciativa que segons la tele ja s’està fent. Per ser una informació que ha merescut l’atenció de TV3 el poble n’hauria d’anar ple. Sembla mentida que en comptes de reforçar realment les mesures d’estalvi de aigua, la situació de sequera sigui aprofitada per aparèixer a la televisió. Pràcticament no surt mai Gelida als informatius, sinó és per informar de la circulació o els accidents a l’autopista,  excepte fa uns mesos on va ser notícia per la falta de control de l’Ajuntament de Gelida en els abocaments de terres provinents de les obres de les grans infraestructures de l’àrea de Barcelona. Sembla que la notícia dels dossificadors d’aigua intenta rentar l’imatge del govern del PSC a l’Ajuntament de Gelida.

dried earth

Des del passat estiu, la sequera continuada ha tingut com a resposta des de  l’Ajuntament de Gelida bombejar aigua dels pous a més profunditat i tímides recomanacions de l’estalvi d’aigua. A més sempre s’ha mostrat una actitud impacient respecte a la connexió al subministrament d’Aigües Ter-Llobregat. Com si l’única solució fos el subministrament metropolità d’aigua, la qual no és infinita. Trobo que, seguint els criteris de la sostenibilitat, cal continuar amb les prospeccions al mateix municipi per tal de trobar nous pous que puguin abastir suficientment la població. L’aigua de Gelida és d’una qualitat molt superior a la provinent de la connexió ATLL, la qual s’hauria de destinar per a ús exclusiu de la zona industrial. Ho sabré jo que durant gairebé tota la meva vida he begut l’aigua metropolitana, i que finalment s’ha demostrat el perquè té aquest gust tant dolent. La posició del govern de Gelida és la barreja de l’aigua dels pous propis  amb la provinent del Ter-Llobregat. Això baixaria innecessàriament la qualitat de l’aigua que consumim els gelidencs però seria un limitador menys a continuar el creixement urbanístic desmesurat que pateix Gelida. Tot té una explicació.

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: Quan la sequera és positiva