• Inici
  • Sobre mi
  • Contactar
  • Subscripció
  • Arxiu

Daniel García Peris – Blog

Anàlisi del web 2.0, turisme i actualitat

Fil dels
Apunts
Comentaris
« Aigua, Masies i Catosfera
Nissaga d’airejadors »

El vinyataire Noah Gordon

30 gen. 2008 per Daniel García Peris

L’escriptor Noah Gordon, en el seu darrer llibre El Celler, relata amb una trama intrigant les experiències d’un pagès del Penedès i el seu afany de fer vi de qualitat. Seguint la mateixa línia que l’ha fet ser número 1 de vendes explica detalladament els processos de transformació que pateix la vinya i com el protagonista en té cura.

És sorprenent que aconsegueixi fer un vi excel.lent sense podar les vinyes en cap moment. A la primavera les esporga i a l’hivern… també! I no només des de la primera pàgina sinó que practica aquesta tècnica durant tot el llibre. Em pregunto quin bon viticultor l’ha assessorat en aquesta novel.la que porta més de 15.000 exemplars venuts. Per si hi ha dubtes què s’ha de fer, a continuació deixo els consells del Francesc Pascual, pagès gelidenc nomenat recentment President de la DO Penedès, els quals van ser publicats al Llibre de Festa Major de Gelida 2007.

SlideShare | View | Upload your own

Technorati Tags: Noah Gordon, El Celler, bestseller, Penedès, Francesc Pascual, viticultura, pagesia

Compartir

Related Posts:

  • Cava Marquès de Gelida Brut Reserva Ecològic
  • Proposta per a un taller de blocs
  • Col.lecciona't
  • Inauguració del Maridatge Sorpresa al Penedès
  • Blau de Prússia
  • Blocs, polítics i territori

Etiquetes:bestseller, El Celler, Francesc Pascual, Noah Gordon, pagesia, Penedès, viticultura

Publicat a Actualitat, Gelida, Penedès

5 Respostes a “El vinyataire Noah Gordon”

  1. el 31 gen. 2008 a les 1:301Jordi Salvia

    A mi el llibre d’en Gordon em fa una mandra brutal.

  2. el 01 febr. 2008 a les 10:312Alfred Suarez

    Benvolgut Daniel,
    Dies enrera ja vaig fer una crítica al twitter del llibre d’aquest, d’altre banda, fantàstic escriptor. Trobo que “El celler” és un llibre fluix de contingut així com dels coneixements tècnics del mòn de la vinya. Aqui has encertat de ple.

  3. el 03 febr. 2008 a les 21:323Francesc Pascual Subirana

    Respecte el tema de l’esporga i la poda, haig de dir que dins dels pagesos també existeix el “nostre argot”. Jo pel programa vaig fer servir el que tant jo com la gent del meu voltant utilitza habitualment, però s’ha de fer l’incís que els temes esporga/poda, moltes vegades, principalment amb la gent que cultiva fruiters es fan servir indistintament.
    És ha dir, per a mi, i per la majoria de pagesos de vinya, podar, es tallar fusta seca; i esporgar, es treure rebrots … és ha dir vegetació verda. Però hi ha gent, com he dit principalment els que cultiven fruiters que quan jo diria “vaig a podar pruneres”, ells dirien “vaig a esporgar pruneres”.
    Aquesta equivocació també pot ser deguda a una mala traducció. La versió original és en Inglés i desconec si en Inglés distingeixen entre el podar i l’esporgar.
    Espero que aquest aclariment t’hagi resultat d’interès.

  4. el 03 febr. 2008 a les 23:044Daniel García Peris

    I tant! Gràcies Francesc.

  5. el 10 juny 2008 a les 12:205laie

    Jo me l’he comprat, la veritat és que per pura curiositat, però encara no l’he començat… tinc ganes de llegir-lo.