Sant Jordi amb Vinyales
24 abr. 2009 per Daniel García Peris
Aquest va ser un Sant Jordi diferent, vaig formar part del jurat del primer Concurs de Receptes amb Vinyales. Gaudint del gran ambient que es respirava a la plaça de Cal Font d’Igualada. Sota un sol implacable vaig descobrir el que serà un dels referents gastronòmics de l’Anoia: les Vinyales.
El Cigronet de l’Anoia és el producte gastronòmic més conegut d’aquesta comarca, el qual té com a territori natural l’Alta Anoia. La proposta de la cuina amb Vinyales que fan el Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia i Publicacions Anoia, editora dels diaris La Veu i L’Extra, pot ser un nou reclam turístic de la comarca i de la Vegueria Penedès. En aquestes fotografies podeu veure com va “procedir” el jurat, presidit pel Cuiner de l’Any Oriol Llavina del Restaurant Cigró d’Or de Gelida.
Les Vinyales són cargols de closca dura que tenen menys baba que els bovers, per tant són més apropiats per cuinar plats amb suc. Per conèixer més al respecte us recomano les pàgines centrals que el setmanari L’Extra va difondre a la darrera edició i sobre tot el bloc del concurs https://vinyales.blogspot.com, eina que encara li dóna més relleu a aquesta iniciativa. Per cert, la recepta guanyadora van ser els Cargols de la Montserrat, els qual van tenir gran acceptació.
Technorati Tags: Vinyales, cargols, gastronomia, cuina, turisme, Anoia, Igualada, Penedès
M’he assabentat avui de les trobades de blocaires a l’Ateneu, a través del noticiari de BTV. Penso que ha de ser una cosa ben interessant. Hi ha possibilitat de poder particiàr-hi?
Sóc blocaire des de fa uns dos anys llargs… Si fos així, ja em direu com ho haig de fer. Gràcies
Hola Salvador,
T’has de posar en contacte amb el Guillem Carbonell https://www.guillemcarbonell.cat, que és el promotor d’aquestes trobades o directament amb l’Ateneu Barcelonès.
Interessant la notícia de BTV sap si es pot veure en vídeo a internet?
[…] Una de les accions va ser el Concurs de Receptes amb Vinyales del qual vaig poder formar part del jurat a la primera edició […]