Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Per una reparació històrica de La Vanguardia en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
abril 01, 2009

Per una reparació històrica de La Vanguardia

Categoria: Actualitat,Catalunya,Espanya

Per una reparació històrica de La Vanguardia

Avui, 1 d’abril de 2009, es compleixen 70 anys del final oficial de la Guerra Civil. És una bona data per reivindicar públicament una reparació històrica de La Vanguardia amb els seus lectors. Consisteix a incorporar en la numeració del diari 782 números més. El 27 de gener de 1939 els nous responsables del rotatiu després de la caiguda de Barcelona van decidir eliminar-los per oblidar així el "mal sueño" de les 782 edicions publicades en 3 anys de guerra sota el bàndol republicà. Aquesta situació perdurà actualment.

La Vanguardia 27-1-1939: Decíamos ayer...

Ho vaig descobrir fa gairebé 2 mesos i vaig enviar un e-mail el 4 de febrer al diari interessant-me per aquesta dada:

Benvolguts senyors,

Primer de tot els voldria felicitar per l’excel.lent aportació que representa l’hemeroteca de La Vanguardia, en el seu format actual a internet.

Tot consultant les edicions properes al final de la Guerra Civil a Barcelona, les quals he referenciat al meu bloc a http://www.danielgarciaperis.cat/2009/02/04/la-premsa-vencuda-per-les-armes/ i a http://www.danielgarciaperis.cat/es/2009/02/04/la-prensa-vencida-por-las-armas/, he llegit que el 27 de gener de 1939 es va eliminar la numeració de totes les edicions publicades durant la guerra, fet que encara perdura.

No sé si aquesta qüestió se l’han plantejada abans, però voldria saber si la direcció del La Vanguardia pensa corregir la numeració per tal de comptabilitzar a dia d’avui la totalitat de les edicions publicades. Seria un bon exemple de reparació històrica vers els lectors i la pròpia capçalera del diari, la qual és, al meu entendre, del tot necessària.

Cordialment,

Daniel García Peris

Encara no tinc resposta, malgrat haver rebut l’avís de rebuda del missatge el mateix dia d’enviar-ho. Així doncs he decidit demanar col.laboració per aconseguir aquesta reparació, des del bloc i obrint una causa al Facebook.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Per una reparació històrica de La Vanguardia